Közeleg a karácsony, időnként elkezdünk gondolkodni, hogy mi legyen a gyerekek ajándéka a fa alatt.

Néhány napja elkezdtünk puhatolózni a kicsiknél, hogy mégis mit szetetnének. A fantázia gyorsan beindult. A kicsinek mindegy, csak piros legyen, a nagynak hidas garázs kellene. :)

Olvastam valahol, hogy az lenne a jó, ha húsz év múlva az unokáink már füstölgő kémény helyett napkollektort rajzolnának az óvodában a házak tetejére.

Poénból kipróbáltam, és hihetetlen, mennyire érdekelte a gyerekeket. Rajzoltam egy napkollektornak látszó dolgot a háztatőre. Röngön jött is a kérdés, hogy 'Mi ez?'. Elmagyaráztuk nekik, és már rajzolták is a csöveket a napkollektortól a fürdőszobáig és a konyháig, mondván, hogy oda kell a melegvíz. Persze aztán később azért kémény is lett, gomolygó füsttel..

Mindenesetre az ember figyelme szelektívvé válik ilyenkor, talán ezért akadt meg a szemem az alábbi, különöző megújuló energiával hajtott legószerűen építhető játékokon. (Érdekeltségem nincs a dologban, csak érdekesnek találtam.)

Vannak itt napelemmel hajtott járművek:

http://zoldtech.hu/webaruhaz/jatekok/18

https://m.blog.hu/ki/kiserdo/karacsony1.jpg

 

Szélerőmű modell és elektromos játékok

http://zoldtech.hu/webaruhaz/jatekok/19

https://m.blog.hu/ki/kiserdo/karacsony2.jpg

 

Sűrített levegővel és vízzel hajtott járművek

http://zoldtech.hu/webaruhaz/jatekok/16https://m.blog.hu/ki/kiserdo/karacsony3.jpg

 

Kémiai energiával hajtott járművek

http://zoldtech.hu/webaruhaz/jatekok/17https://m.blog.hu/ki/kiserdo/karacsony4.jpg

 

 

A mieink még kicsik ezekhez, de hátha valakinek ötletet ad.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

admin_kiserdo 2011.12.03. 23:02:36

A közelgő Mikulás gyanánt..
süti beállítások módosítása